Bio

Hier zijn ze dan! MAGNETIC SPACEMEN!

Een nieuwe jonge rauwe garagerockband met een super energieke show, klaar om de wereld te veroveren!

De band is opgericht in mei 2013 in het oefenhok achter het huis van bassist / zanger Sam in tuk. Vanaf toen hebben ze een boel nummers geschreven geïnspireerd op bands als The Hives, OFF!, Together PANGEA en The Who. Ze hebben al op diverse festivals en podia gespeeld zoals Hedon Zwolle, Pedro Pico Pop, Vera Groningen en nog veel meer! De band heeft ook al supports gedaan voor bands als; John Coffey, Peter Pan Speedrock, Electric Eel Shock (JPN) en White Cowbell Oklahoma (Can)

Hier een recensie over de live-show:

”Bij een paar zinnen over de mannen van Magnetic Spacemen kunnen alle clichés aangaande een jonge garage/punkrock band uit de kast worden getrokken. En dat geeft helemaal niks. Deze heren zijn een voorbeeld voor menig beginnende band qua enthousiasme en stageperformance. Zanger/bassist Sam Pols heeft het in zich om uit te groeien tot een spraakmakende frontman. Hij heeft lef, een goede kop voor punk en de lach op zijn hand. Het podium is voor hem al gauw te klein, getuige het feit dat hij regelmatig opduikt op willekeurige randen en ophogingen in de zaal. Opvallend is eveneens dat het publiek vanavond zin heeft. Zelden staat de zaal zo vol bij aanvang van een voorprogramma. Er heerst een opwindende en goede sfeer en Magnetic Spacemen weet die sfeer goed te benutten.”

Aldus 3voor12 VPRO

In augustus 2014 dook Magnetic Spacemen de studio in bij Hillroad records in Luttenberg om hun eerste E.P. op te nemen samen met Ruud Tijs.
Op 25 oktober bracht de band hun eerste E.P. uit genaamd BABY DOLL in hun hometown Tuk.

De band is in april reeds mee op clubtour met John Coffey geweest en deden daarmee verschillende poppodia aan. Deze zomer worden er ook een paar retevette festivals bespeeld, waaronder; Zwarte Cross, Bevrijdingsfestival en Stone Rock!

Magnetic Spacemen is:
Max Nowak – Drums
Erwin Wuite – Guitar
Sam Pols – Bass / Vox